Plaagbestrijding

Plaagbestrijding eikenprocessierups en mineermot

Storix heeft jarenlange ervaring met het duurzaam en ecologisch verantwoord beheren van de eikenprocessierups, en met het milieuvriendelijk bestrijden van de mineermot. De werkwijze voor beide plaagdieren is zeer verschillend. We werken met ervaren vakmensen. Naast het beheren en bestrijden doen we ook aan monitoring, waardoor we op afgewogen wijze kunnen kiezen voor de juiste aanpak en deze kunnen aanpassen aan de actuele stand van zaken.

Eikenprocessierups
De brandhaartjes van de eikenprocessierups (EPR) kunnen ernstige irritatie, jeuk en oogklachten veroorzaken. Ook huisdieren, zoals honden en vee, kunnen nadelige gevolgen ondervinden. Bij de strijd tegen de rups worden dure en gevaarlijke middelen niet geschuwd. Nadeel van het vergiftigen, wegzuigen of verbranden van de EPR-nesten is dat ook natuurlijke vijanden worden gedood. Storix biedt nu een milieuvriendelijk alternatief onder het motto ‘Niet bestrijden, maar beheren’. Per 1 januari a.s. is octrooi verleend aan deze uitvinding.
Klik hier als u meer wil weten over het ecologisch duurzaam beheren van de eikenprocessierups.

Mineermot
Door de sterke opmars van dit zeer kleine motje (0,5 cm) zijn momenteel grote delen van het Nederlandse paardenkastanje-bestand ernstig aangetast. Niet het mineermotje zelf, maar de larve is verantwoordelijk voor de symptomen en de ernstige schade.
Klik hier als u meer wilt weten over milieuvriendelijk en duurzaam beheer van de mineermot.

Eikenprocessierups
Eikenprocessierups